De voordelen

SCHONE LUCHT is belangrijk.
Een gewone stofzuiger zuigt stof aan door het mondstuk en verzamelt dit in de stofzak. Door de zuigkracht gaan er veel microscopisch kleine deeltjes en bacteriën door de stofzak heen en worden terug in de ruimte geblazen. Deze "stoflucht" ruikt zeer zeker niet fris en bevat bovendien de stofmijt, een microscopisch klein diertje dat in grote aantallen in stoffering leeft. De uitwerpselen van de stofmijt kunnen voor allergische reacties zorgen bij mensen die er gevoelig voor zijn. Ook andere vormen van stof, zoals haar van dieren en pollen, kunnen voor vervelende reacties waaronder hooikoorts zorgen. Een Electrolux centraal stofzuigsysteem verwijdert de stofmijt en bacteriën samen met de allerkleinste stofdeeltjes wél volledig uit de leefruimte. Het opgezogen stof wordt, samen met de lucht, door een buizensysteem naar de centrale MOTORUNIT gevoerd, waar het wordt opgevangen in een container. Dit is de eenvoudigste manier om de stofmijt te bestrijden, zoals ook uit meerdere studies blijkt. Ook de onaangename geurtjes van een gewone stofzuiger zijn verleden tijd.

STILLE KRACHT
Het stofzuigen gaat bijna geruisloos, doordat de motor van het systeem extern in een technische ruimte is geplaatst. Werken en telefoneren kunnen normaal doorgaan.

ZUIGKRACHT
De motor van het Electrolux centraal stofzuigsysteem heeft een zuigkracht die driemaal sterker is dan die van een gewone stofzuiger. Er wordt dus meer stof uit de diverse ruimtes verwijderd. Dit is bevorderlijk voor uw gezondheid. Denk hierbij aan astma. Door de sterkere zuigkracht kunnen ook zwaardere deeltjes zoals glas, steentjes en zand worden opgezogen. Een Electrolux centraal stofzuigsysteem bevat geen stofzak die de zuigkracht doet verminderen. Daarnaast bevat het systeem een zelfreinigend filter.

VEILIGHEID
De motor van het Electrolux stofzuigsysteem gaat pas aan wanneer de stofzuigslang in de vacuümaansluiting wordt gestoken. Hierdoor is het systeem ook veilig voor de mens als zodanig, denk hierbij aan verzorgingshuizen, psychiatrie en kinderen. Een schakelaar op de hangreep van de slang, binnen "duimbereik", is ook mogelijk. Het aan en uitschakelen van de motor gebeurt door middel van veilige zwakstroom. Het elektriciteitsnoer, dat vaak hinderlijk of zelfs gevaarlijke is tijdens het stofzuigen, ontbreekt.

LICHTGEWICHT
Wanneer u stofzuigt met het Electrolux centraal stofzuigsysteem, draagt u alleen de lichtgewicht slang met daaraan de zuigvoet of borstel. Deze slang is 7 tot 12 meter lang, waardoor u moeiteloos de diverse ruimtes kunt zuigen.
Geen gesleep meer met de stofzuiger naar een ander stopcontact! Doordat u slechts de slang gebruikt worden uw kozijnen, meubilair, deuren en dergelijke niet langer beschadigd door botsingen met uw stofzuiger.

EXTRA MOGELIJKHEDEN
Met een gewone stofzuiger is het meestal niet mogelijk om water op te zuigen. Met het Electrolux centraal stofzuigersysteem kan dit wel. Hiervoor is wel een speciale voorzettank nodig.

LEVENSDUUR
Een Electrolux centraal stofzuigsysteem heeft een langere levensduur dan een gewone stofzuiger. Geen snoeren die niet meer kunnen oprollen. Geen onderdelen die kunnen afbreken. Door het zelfreinigende filter gaat er geen stof door de motor, waardoor deze niet uit balans raakt.
Een Electrolux centraal stofzuigsysteem verhoogt dus blijvend de waarde van uwpand.